Књиге могу бити опасне. На најбоље би требало ставити упозорење:

“МОЖЕ ПРОМИЈЕНИТИ ВАШ ЖИВОТ!” –

Хелен Ексли

Нoви наслови

 

Поноћна ружа
  Лусинда Рајли

  

Обухватајући четири генерације од 1911. године до данас, Поноћна ружа прати необичан живот Анахите Чаван и дочарава нам призоре велелепних палата Индије и величанствених властелинских здања Енглеске.
У време кад је британска Индија била на врхунцу, једанаестогодишња Анахита, из племените али осиромашене породице, склапа доживотно пријатељство с принцезом Индиром, повлашћеном кћерком богатог индијског владара. Поставши принцезина званична дружбеница, Анахита уочи избијања Великог рата прати пријатељицу у Енглеску. Тамо упознаје младог Доналда Астберија, наследника величанственог, удаљеног поседа Астбери, и његову лукаву мајку.
Осамдесет година касније Ребека Бредли уздиже се међу америчким филмским звездама и цео свет јој је под ногама. Међутим, кад њена бурна веза са исто тако познатим човеком крене неочекиваним током, са олакшањем ће прихватити улогу младе лепотице из двадесетих година прошлог века, која ће је одвести ван очију јавности, далеко у дивљину Дартмура у Енглеској. Убрзо након што почне снимање у сад трошном Астбери холу, неочекивано стиже Ари Малик, Анахитин праунук, у потрази за прошлошћу своје породице. Ребека и он откривају мрачне тајне које прогањају династију Астберијевих…
„Одушевљена сам! Ово је савршена књига која ће вас потпуно опчинити. Права посластица!“ Кетрин Веб

Теорија завере
Дејан Лучић


Приручник за освајање власти. Први ниво.
Књига коју држите у руци за вас је откровење, иницијација. Из ње ћете научити како да направите српско тајно друштво.
У рату тајних друштава за превласт над светом Срби немају свој тим! Ви и ваши пријатељи можете да га створите. У инат свима, а у корист Отаџбине!
Будите завереник и креатор догађаја у будућности! Знање је моћ, али оно служи само храбрима! Преузмите судбину у сопствене руке! Следите ме!

Сунце мога неба
Џоан Вулф


На први поглед, ово је приповест о суровом свету интрига и политичких игара, али истовремено и нежна и страствена љубавна прича између мушкарца и жене, смештена у блиставу престоницу Персијског царства у време када је Персија владала светом. Краљ Ахасвер био је моћан, али и усамљен и несхваћен човек. Јестирина лепота запала је за око младог краља, али је њен дух освојио његово срце. Од тада, Јестира живи у опасној маскаради, још опаснијој због тога што се дешава нешто невероватно: заљубљује се у свог супруга, који и не зна ко је она заправо. У тренутку када открива злокобни план једног од краљевих министара, окружена дворским сплеткама, она мора да донесе одлуку: одлуку која ће угрозити њен брак и живот, али спасти њен народ.

Грешница
Весна Радусиновић

Нови роман ауторке бестселера Мушкарци су као чоколада.
„Целог живота сам у грешницама пасионирано откривао прокажене и несхваћене светице, које околина није разумела. То је с временом постала моја приватна опсесија, које сам се најчешће плашио,уместо да сам неспутано уживао у греху. Само се једна књижевница, експерт за опасне и забрањене теме, усудила да коначно рехабилилитује неправедно жигосане грешнице и да их уздигне на пиједестал на којем престају све лажи и обмане.
Роман Грешница није ода распусном животу у вртлогу неконтролисаних страсти, већ осуда лицемерја и лажног морала, који смо сви ми прихватили као образац за безболно преживљавање.
Из тог става ауторка вешто плете фреску нашег времена, у којем више ништа није свето. Радије се живи у скандалозном терору насловних страна таблоида. Свако свакога, по правилу бољег и часнијег од себе, олако успева да облати у неслућеним могућностима друштвених мрежа, медија и модерних фабрика лажи... Све што је људско заслужује само подсмех и презрење.
Како се једино за срамоту одавно не зна, буквално је све дозвољено, па су и јавне грешнице заправо последње преостале светице, које нам дају наду да ипак није све изгубљено, без обзира што ће се убудуће и наши председници бирати у распамећеним телевизијским риалитијима,  или бар преко блогова и Фејсбука.“
Брана Шћепановић


Плес по ватри
Нора Робертс

 

Мало шта се по опасности може мерити са скоком у ватру, летом поред застрашујућих димних стубова, или скакањем падобраном на руб халапљиве ватрене немани. За Роуану Трип, борба против разгоропађене мајке природе врхунац је узбуђења. Опасни посао ватрогасца јој је у крви: њен отац је легендарни борац против ватрене стихије. Гасећи пожаре од пунолетства, Роуана се у дивљим пределима Монтане осећа као код куће, иако је у њој још живо сећање на партнера којег је управо овде изгубила.
Ове године, Гуливер Кари један је од најбољих регрута међу новајлијама. Овај самоуверени и смели елитни ватрогасац одмах је подлегао Роуаниним чарима, међутим, она се држи правила да никад не започиње романсу са колегама из јединице. Ипак, Гал је био сигуран да ће се предомислити. Проклет био ако не успе да постане изузетак од тог правила!
Све ће поћи наопако због мрачне особе која ће се окомити на Роуану у настојању да неког окриви за прошлогодишњу трагедију. Она зна да не сме покварити однос с Галом, као што зна и да најмања непажња у ваздуху или на тлу може бити фатална. И њен живот могао би нестати у пламену, ако не нађе неког на кога би могла да се ослони кад се свет око ње усија.

 

Камен на камен
Марица Поповић

Ово је прича о љубави какву само живот и наше историјске ветрометине могу да напишу. Прича о безизлазном, зачараном троуглу у ком живот игра своје сурове игре, а љубав царује. У ком свако свакога воли, али у ком нема мета за све. У ком када једног нема – тај недостје…